Gjuha: 
Krishtërimi Orthodhoks:  Besimi Orthodhoks:  

Historia e Kishës

Për më tepër:  Historia (1)Regional study (0)
1 2 3  Përpara (Ctrl →) Temat
Kisha Shën Maksimit, Torino
http://ortodossiatorino.net/

Kisha Orthodhokse e Rusisë, Dioqeza e Korsunit (Evropa Jug-Perëndimore, Itali). Faqja zyrtare
Famullia përkujdeset për të krishterët ortodoks të Patriarkatit të Moskës në qytetin e Torinos dhe në Piemonte/Valle d’Aosta.
Mirrors and alternative site versions: http://ortodossiatorino.net/
Gjuhët e sitit: Русский, English, Українська, Deutsch, Español, Français, Italiano, Български, Српски, Shqip, Românã, Português   Referrals: +1/-33
Shtuar: 05.02.2005, u ndryshua: 12.02.2019
Temat: Vende të ndryshme
Për më tepër: Lutje, libra lutjesh, Parimet e Orthodhoksisë, Historia e Kishës, Shenjtorët, Besimi Orthodhoks
Faqet më të lexuara: 39 (#2)
Gjendja e faqes:
Andrea Llukani. Faqe personale
http://allukani.narod.ru/
Kisha Orthodhokse e Shqipërisë (Gadishulli ballkanik, Shqipëria). Faqe private
Librat e botuar nga Andrea Llukani.
Gjuha e sitit: Shqip   Referrals: +0/-22
Shtuar: 27.11.2009
Temat: Webfaqe të laikëve
Për më tepër: Historia e Kishës
Faqet më të lexuara: 22 (#8)
Gjendja e faqes:
Khristianskoye Chteniye (Christian Reading). Journal of St. Petersburg Theological Academy
http://christian-reading.info/
Kisha Orthodhokse e Rusisë, Dioqeza e Shën Pjetërburgut (Veri-perëndimi, Rusia). Faqja zyrtare
Information on the journal, editorial board, archive, requirements and rules for submission, review and publication of scholarly articles.
Gjuhët e sitit: Русский, English   Referrals: +0/-22
Shtuar: 16.01.2017, u ndryshua: 20.11.2018
Temat: Historia e Kishës, Theologjia, Trashëgimia e Etërve të Shenjtë, Revista, Besimi Orthodhoks
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Historical Studies of the Russian Church Abroad
http://rocorstudies.org/

Kisha Orthodhokse e Rusisë (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqe private
This Web site has been set up as a meeting place for those who are concerned about the past and present of the ROCOR. A variety of opinions is encouraged as long as academic standards are upheld.
Gjuhët e sitit: Русский, English   Referrals: +0/-19
Shtuar: 12.12.2008, u ndryshua: 16.11.2018
Temat: Historia e Kishës, Russian Orthodox Church outside of Russia (ROCOR)
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
A Christian Ending. Book on Burial in the Ancient Christian Tradition
http://www.achristianending.com/

Kisha Orthodhokse në Amerikë (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqe private
Introduction to the book “A Christian Ending – A Handbook for Burial in the Ancient Christian Tradition” by Deacon Mark and Elizabeth Barna (OCA), blog, and funeral resources.
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-18
Shtuar: 06.02.2015, u ndryshua: 28.07.2018
Temat: Historia e Kishës
Për më tepër: Besimi Orthodhoks
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Orthodox Crete. Routes and Ecclesiastical Monuments
http://orthodoxcrete.com/en/
Kisha Orthodhokse e Greqisë (Gadishulli ballkanik, Greqia). Faqja zyrtare
History, churches, monasteries, pilgrimages, places and routes.
Gjuhët e sitit: Русский, English, Deutsch, Français, Ελληνικά   Referrals: +0/-18
Shtuar: 31.01.2016, u ndryshua: 12.08.2017
Temat: Famulli të Kishës Orthodhokse të Greqisë, Manastire të Kishës Orthodhokse të Greqisë, Historia e Kishës
Për më tepër: Dioqezat e kishës Orthodhokse të Greqisë, Orthodhoksia në Botë, Pelegrinazhet, udhëtimet, Kisha Orthodhokse e Greqisë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Orthodox Christian Information Center
http://www.orthodoxinfo.com/
Russian Orthodox Church outside of Russia (ROCOR) (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqe private
Information on Orthodoxy for both believers and non-Orthodox enquirers. Church history, orthodox life, orthodox teaching on life and death. Modern dangers, ecumenism. Calendar, links, feedback, news.
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-18
Shtuar: 25.06.2004, u ndryshua: 13.08.2013
Temat: Lëvizjet misionare, Parimet e Orthodhoksisë, Historia e Kishës
Për më tepër: Ikona të Nderuara, Sect Studies, Position on Other Christian-like Religions, Ekumenizmi, Apostazia, Kalendari, Emrat, Historia, Shenjtorët, Theologjia, Trashëgimia e Etërve të Shenjtë, Besimi Orthodhoks
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:

Annotation by an editor: Extensive materials on the Orthodoxy for both believers and enquirers. Site created and maintained by former anglican Patrick Barnes.

Georgian Golgotha. Georgian Martyrs for Christ
http://adjara.info/
Kisha Orthodhokse e Gjeorgjisë, Dioqeza e Batumit dhe Skhalty (Kaukazi jugor, Gjeorgjia). Faqja zyrtare
The site is dedicated to the Georgian martyrs for Christ in Adjara, Lazeti and Tao-Klarjeti, Batumi.
Gjuhët e sitit: Русский, English   Referrals: +0/-18
Shtuar: 11.12.2017
Temat: Orthodhoksia në Botë, Historia e Kishës, Shenjtorët
Për më tepër: Historia, Besimi Orthodhoks
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
The Center of Ecclesiastical Studies, Niš
http://www.rastko.rs/bogoslovlje/crkvenestudije/
Kisha Orthodhokse e Sërbisë (Gadishulli ballkanik, Sërbia dhe Mali i Zi). Faqja zyrtare
About the center, goals and research fields, history, direction, members, publishing house, projects and plans.
Gjuhët e sitit: English, Српски   Referrals: +0/-18
Shtuar: 25.07.2004, u ndryshua: 10.07.2018
Temat: Historia e Kishës, Brotherhoods, Sisterhoods, Religious Organizations
Për më tepër: Konferenca, Lexime, Seminare, Shtëpi botuese, tipografi
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Canadian Orthodox Christian History Project
http://www.orthodoxcanada.ca/
Kisha Orthodhokse në Amerikë (Amerika e Veriut, Kanada). Faqja zyrtare
Gathering historical information about Orthodox Christian communities in Canada (parishes, monasteries, chapels, camps). Historical events which have brought the Orthodox in Canada to their present condition and how numerous and wide-spread are the Orthodox Faithful in Canada.
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-17
Shtuar: 23.12.2017
Temat: Orthodhoksia në Botë, Historia e Kishës
Për më tepër: Famulli të Kishës Orthodhokse në Amerikë, Manastiret e Kishës Orthodhokse në Amerikë, Famulli të Kishës Orthodhokse të Rumanisë, Famulli të Kishës Orthodhokse të Serbisë, Famulli të Patriarkanës së Antiokisë, Famulli të Patriarkanës së Aleksandrisë, Famulli të Patriarkanës Ekumenike të Kostandinopojës, Kisha Orthodhokse në Amerikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
St. Phoebe Center. For the History of the Deaconess
http://www.orthodoxdeaconess.org/
Kisha Orthodhokse në Amerikë (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqja zyrtare
Dedicated to education regarding the historical deaconess and her role. A repository of historical documents, sacred texts, articles, and contemporary scholarship that explores the purpose of the deaconess. Advisory board, news, events, and contacts.
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-16
Shtuar: 12.02.2015, u ndryshua: 22.12.2017
Temat: Gruaja orthodhokse, Historia e Kishës, Non-profit Organizations
Për më tepër: Kisha dhe Shoqëria
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Antioch. A Centre for Antiochian Orthodox Christian Studies and Research
http://www.antiochcentre.net/

Patriarkana e Antiokisë (Evropa perëndimore, Britania e Madhe). Faqja zyrtare
Promoting research on the cultural heritage of the Rum Orthodox (Chalcedonian) Patriarchate of Antioch. Discoveries of medieval wall paintings in Syria and Lebanon, hitherto unknown manuscripts, forgotten saints, and the identification of new Christian archaeological sites.
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-15
Shtuar: 18.01.2016, u ndryshua: 27.06.2018
Temat: Kultura, Arti, Shkenca, Historia e Kishës
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
The Old English Church
http://oldenglishchurch.org.uk/
Evropa perëndimore, Britania e Madhe). Faqja zyrtare
History of Jesus Christ’s original Church in England. Rediscovering England’s spiritual roots and restoring its heritage. Orthodoxy, teaching, saints, memory eternal, parish list and contacts.
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-14
Shtuar: 20.06.2015, u ndryshua: 29.03.2019
Temat: Orthodhoksia në Botë, Historia e Kishës
Për më tepër: Parimet e Orthodhoksisë, Shenjtorët, Besimi Orthodhoks
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Dr. John (Ellsworth) Hutchison-Hall. Orthodox Christian Theology
http://www.drjohnhutchisonhall.com/
Kisha Orthodhokse e Rusisë (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqe private
Primarily focusing on Orthodox moral and pastoral theology, as well as the Orthodox West prior to the Schism. There’s a blog and store with books, CDs, DVDs and soon icons as well.
Mirrors and alternative site versions: http://john-that-theologian.com/
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-13
Shtuar: 21.01.2014, u ndryshua: 17.08.2018
Temat: Historia e Kishës, Theologjia, Trashëgimia e Etërve të Shenjtë, Bli në Internet, Besimi Orthodhoks
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Early Christian Sites in Ireland. A Database
http://www.earlychristianireland.org/
Patriarkana Ekumenike e Konstandinopojës (Evropa perëndimore, Irlandë). Faqja zyrtare
Provides information, map references and photographs of every site where there are some visible remains related to the early Church in Ireland (approximately up to AD 1100). The names of saints connected to them, where known, are also given.
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-13
Shtuar: 15.03.2014, u ndryshua: 29.06.2017
Temat: Orthodhoksia në Botë, Data-base, Fjalorë, informacione, kërko, Historia e Kishës
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Orthodox History. The Society for Orthodox Christian History in the Americas
http://www.orthodoxhistory.org/
Kisha Orthodhokse në Amerikë (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqja zyrtare
Exists to promote the study of the history of the Orthodox Christian Church in the New World; to collect source materials and make them available to researchers and scholars; to disseminate historical information to the public; and to encourage networking among those engaged in the study of American Orthodox history.
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-12
Shtuar: 29.07.2011, u ndryshua: 04.01.2014
Temat: Orthodhoksia në Botë, Historia e Kishës
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
St. Luke’s Priory. Historic western liturgical rites and usages
http://www.stlukespriory.com/
Patriarkana e Antiokisë (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Websit jozyrtar
Dedicated to the fostering and study of Western Rite Orthodoxy, using as a base the Western rite as authorized for use in the Antiochian Western Rite Vicariate. Offers resources in all areas of Western Rite Orthodoxy such as liturgics, suggested readings, Benedictine spirituality, history, and theology.
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-12
Shtuar: 25.05.2013, u ndryshua: 04.01.2014
Temat: Lëvizjet misionare, Historia e Kishës
Për më tepër: Liturgjia, Besimi Orthodhoks
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Orthodox Road. Rediscovering Ancient Christianity
http://www.orthodoxroad.com/
Kisha Orthodhokse në Amerikë (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqe private
Written reflections of the author’s spiritual journey from protestantism toward the Orthodox Church. Scripture vs. tradition, resources, ancient Christian voices, getting started.
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-10
Shtuar: 20.11.2014
Temat: Parimet e Orthodhoksisë, Historia e Kishës, Webfaqe të laikëve
Për më tepër: Sect Studies, Position on Other Christian-like Religions, Besimi Orthodhoks
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Byzantine Churches, Athens
http://www.focusmm.com/greece/gr_byza.htm
Kisha Orthodhokse e Greqisë (Gadishulli ballkanik, Greqia). Faqja zyrtare
Almost all of the dozen most famous and important Byzantine churches in Athens, were built during the 11th and the 12th centuries which are said to be the Golden Ages of Athens’ Byzantine art.
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-2
Shtuar: 22.06.2005, u ndryshua: 29.04.2016
Temat: Famulli të Kishës Orthodhokse të Greqisë, Historia e Kishës
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:

    Për më tepër:
The Holy Trinity-St. Sergius Lavra, Sergiev Posad, Moscow district
http://stsl.ru/languages/en/

Kisha Orthodhokse e Rusisë, Dioqeza e Moskës (Rajoni i Moskës) (Moska dhe provinca e saj, Rusia). Faqja zyrtare
History of the Lavra. Life of St. Sergius of Radonezh. Photo gallery.
Gjuhët e sitit: Русский, English, Deutsch, Español, Français, Italiano, 日本語, 中文, 한국어   Referrals: +0/-36
Shtuar: 22.02.2001, u ndryshua: 18.04.2019
Temat: Bibliotekat elektronike, Manastire
Për më tepër: Data-base, Fjalorë, informacione, kërko, Pelegrinazhet, udhëtimet, Gjuha, Studime gjuhësore, Gjuha e shkruar, Historia, Historia e Kishës, Literatura
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
1 2 3  Përpara (Ctrl →) Temat
Vëllezër dhe motra! Ju kërkojmë të na informoni për site orthodhkse të reja ose ekzistuese që nuk figurojnë në Direktorinë (Katalogun) tonë. Ju lutemi gjithashtu, të na informoni për parregullsitë që mund të gjeni ne Direktorinë (Katalogun) tonë.
Shto një lidhje | Login | Rregulla | Faqet më të lexuara | Kërko | Kërkim i Përparuar | Bashkëpuntorët tanë | Temat
Gjuha:   Русский  English  Românã  Српски  Ελληνικά  Français  Deutsch  Български  Polski  Español  Italiano  Georgian  Český  Nederlands  Português  Svenska  Suomi  Japanese  Shqip  Norsk  Latviešu
Яндекс цитирования liveinternet.ru: показано число просмотров за 24 часа, посетителей за 24 часа и за сегодня

(C) 2001-2022, Krishtërimi Orthodhoks (dizenjimi, programimi, mbështetja teknike).   Për propozime dhe komente