Gjuha: 
Krishtërimi Orthodhoks:  Kultura, Arti, Shkenca:  Muzikë:  

Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse

Nëntemat:  Old chants (0)
Për më tepër:  Precentor and Choral Schools (0)Liturgjia (2)Tingujt e këmbanave (0)Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse (0)Muzika korale, këngët (0)
1 2 3 4 5  Përpara (Ctrl →) Temat
Rastko-Shkodёr. Biblioteka pёr sllave nё Shqipёri dhe pёr lidhje kulturore sllavo-shqiptare
http://rastko.rs/rastko-al/
Kisha Orthodhokse e Sërbisë (Gadishulli ballkanik, Sërbia dhe Mali i Zi). Faqja zyrtare
Autorё. Gjuhё. Folklor. Histori. Art. Pёrkthime. Pёr Shqipёri. Bibliografi. Lidhje.
Gjuhët e sitit: English, Українська, Deutsch, Italiano, Български, Македонски, Slovenščina, Shqip, Românã, Polski, Magyar, Dansk   Referrals: +0/-11
Shtuar: 18.07.2004, u ndryshua: 25.02.2019
Temat: Website në gjuhë të ndryshme, Bibliotekat elektronike, Portale web orthodhokse
Për më tepër: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Orthodhoksia në Botë, Shkenca, Film, video, Fotografia, Gjuha, Studime gjuhësore, Gjuha e shkruar, Historia, Muzikë, Theologjia, Trashëgimia e Etërve të Shenjtë, Kisha Orthodhokse e Sërbisë, Kisha Orthodhokse, Literatura, Kultura, Arti, Shkenca
Faqet më të lexuara: 11 (#3)
Gjendja e faqes:
The Orthodox Singers Male Choir
http://precentor.ru/
Kisha Orthodhokse e Rusisë, Dioqeza e Moskës (Moskë qytet) (Moska dhe provinca e saj, Rusia). Faqja zyrtare
The Orthodox Singers Male Choir official website. Orthodox music. Basso profondo. Russian folk songs.
Mirrors and alternative site versions: http://profundo.ru/
Gjuhët e sitit: Русский, English   Referrals: +5/-9
Shtuar: 16.05.2006, u ndryshua: 08.05.2019
Temat: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Performers and Ensembles
Për më tepër: Sound Files, Musical Scores, Përmbledhje muzikore, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Poite Tsarevi Nashemu / Sing to Our King. Music Scores of Orthodox Chants in Slavic and English
http://jhhindriks.info/pojte/

Kisha Orthodhokse e Rusisë (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqe private
Selected choral chants in Slavic and English. Original compositions and harmonizations of traditional chants by Johannes H. Hindriks. Scores and sound files available for free distribution and performance in Orthodox Church rites. Self-study materials to chants.
Mirrors and alternative site versions: http://jhhindriks.info/
Gjuhët e sitit: Русский, English   Referrals: +0/-14
Shtuar: 13.10.2008, u ndryshua: 09.07.2018
Temat: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Musical Scores, Përmbledhje muzikore
Për më tepër: Sound Files, Performers and Ensembles, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Orthodox Russian Singing
http://www.orthodoxrussiansinging.com/
Russian Orthodox Church outside of Russia (ROCOR) (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqja zyrtare
Church songs performed by the Choir of St. Panteleimon Russian Orthodox Church in Hartford, CT. Available in .pdf and .midi formats.
Gjuhët e sitit: Русский, English   Referrals: +0/-10
Shtuar: 09.02.2011, u ndryshua: 13.05.2013
Temat: Sound Files, Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Musical Scores
Për më tepër: Liturgjia, Performers and Ensembles, Përmbledhje muzikore, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:

Annotation by an editor: Помимо регулярных обновлений раздела песнопений, ожидается размещение на сайте богослужебных текстов в формате .doc.

The Rudder. 24/7 Liturgical Chant of the Eastern Orthodox Church
http://www.myocn.net/the-rudder/

Kisha Orthodhokse në Amerikë (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqja zyrtare
A 24/7 Internet Radio station providing Orthodox sacred music to the Glory of God the Father, Son, and Holy Spirit. Powered by the Orthodox Christian Network, a commissioned agency of the Assembly of Canonical Orthodox Bishops of North and Central America.
Mirrors and alternative site versions: http://www.myocn.com/rudder/
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-7
Shtuar: 25.11.2009, u ndryshua: 15.09.2018
Temat: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Stacione dhe programe radiofonike
Për më tepër: Liturgjia
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Podoben. Orthodox Church Music in English
http://www.podoben.org/

Kisha Orthodhokse në Amerikë (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqe private
Adaptations of Orthodox church music in the English language. Provides music in .pdf files as well as MIDI.
Mirrors and alternative site versions: http://stephenhowanetz.tripod.com/
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-6
Shtuar: 23.04.2005, u ndryshua: 27.06.2018
Temat: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Tekste të himneve korale, Musical Scores
Për më tepër: Sound Files, Përmbledhje muzikore
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Christ the Saviour Orthodox Church, San Francisco
http://sobor.org/
Kisha Orthodhokse në Amerikë (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqja zyrtare
General info, service schedule, donations, church choir, neighborhood, and parish history.
Gjuhët e sitit: Русский, English   Referrals: +0/-6
Shtuar: 20.04.2001, u ndryshua: 18.01.2019
Temat: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Famulli të Kishës Orthodhokse në Amerikë
Për më tepër: Sound Files, Muzika korale, këngët, Liturgjia, Musical Scores, Përmbledhje muzikore, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Eikona. Traditional Byzantine Liturgical Chant in English
http://www.eikona.com/

Kisha Orthodhokse e Greqisë (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqja zyrtare
Eikona is a three-sister ensemble who chant Byzantine and Liturgical Hymns. Rooted in the Greek Orthodox Church, their music preserves, shares and promotes centuries’ worth of rich, musical tradition of hymns and psalmody. CD’s available including music from “The Polyelos”, “Pascha”, “Paraklesis”, “Akathist”, “Vespers”, and “Divine Liturgy”.
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-5
Shtuar: 11.07.2005, u ndryshua: 21.01.2016
Temat: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Performers and Ensembles
Për më tepër: Inçizime në CD dhe kaseta, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
The Orthodox Church Singing in Japan
http://www.orthodox-jp.com/maria/English-index.htm
Kisha Orthodhokse e Japonisë (Azia Lindore, Japonia). Faqe private
Introduction of the Orthodox Church Singing in Japan. History: the activity of St. Nikolai (Kasatkin) of Japan in Meiji Era.
Mirrors and alternative site versions: http://www.orthodox-jp.com/maria/
Gjuhët e sitit: English, 日本語   Referrals: +0/-4
Shtuar: 10.07.2003, u ndryshua: 05.04.2013
Temat: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse
Për më tepër: Muzikologjia, Tekste të himneve korale, Webfaqe të laikëve, Kisha Orthodhokse e Japonisë, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
BZQuality. Byzantine Music Parallagi Software
http://bzquality.wordpress.com/
Kisha Orthodhokse e Greqisë (Gadishulli ballkanik, Greqia). Faqja zyrtare
An electronic assistance in how to learn Byzantine Music. It plays the basic Parallagi(Solfege) / Harmony / Melody of a score. It pronounces the note syllables, with a human voice. It analyzes Quality (e.g. of Petasti, Flutter, Yodel, etc) from nothing (flat) up to a maximum choice. It finds orthographical errors and suggests corrections. You may download the latest versions of the BZQ program, the Step-by-Step guide and the examples.
Gjuhët e sitit: English, Español, Ελληνικά   Referrals: +0/-4
Shtuar: 18.09.2015
Temat: Programs, scripts, Web services, Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse
Për më tepër: Muzikologjia, Old chants, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Liturgical Sheet Music in English
http://www.orthodoxchurchmusic.org/
Russian Orthodox Church outside of Russia (ROCOR) (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqja zyrtare
Free downloads of Orthodox Church sheet music in English. Vigil, Liturgy, Octoechos, Triodion, Pentecostarion, Menaion, Irmologion, Podobny, Litanies, etc.
Mirrors and alternative site versions: http://music.russianorthodox-stl.org/
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-4
Shtuar: 21.12.2007, u ndryshua: 03.05.2014
Temat: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Liturgjia, Musical Scores
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Eastern Church Music Resources
http://ecmr.fi/
Kisha Orthodhokse Autonome e Finlandës (Evropa veriore, Finlanda). Faqe private
Resources on Eastern (Orthodox/Slavic) church singing. Scanned music books (Slavonic and others), books and papers on church music and related matters (in Russian and other languages), musical arrangements and compositions (in Slavonic, Finnish, English, Russian and other languages). Available in PDF format.
Mirrors and alternative site versions: http://ecmr.t5.fi/
Gjuhët e sitit: Русский, English, Suomi, others   Referrals: +0/-4
Shtuar: 20.12.2006, u ndryshua: 15.10.2018
Temat: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Vocal Music, Liturgjia, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Byzantine Music Instructional Video Library
http://asbmh.pitt.edu/HHronoglou/
Patriarkana Ekumenike e Konstandinopojës (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqja zyrtare
А collection of instructional videos of the most practical sections of the Anastasimatarion, performed, explained and interpreted by the Archon Hymnodist of the Great Church of Christ, George Hatzichronoglou.
Gjuhët e sitit: English, Ελληνικά   Referrals: +0/-4
Shtuar: 08.12.2014, u ndryshua: 23.05.2018
Temat: Sound Files, Muzikologjia, Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse
Për më tepër: Liturgjia, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Divine Liturgies Music Project
http://www.stanthonysmonastery.org/music/Index.html
Patriarkana Ekumenike e Konstandinopojës (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqja zyrtare
This website contains more than 6000 pages of Byzantine music in Western and Byzantine notation in the style of chanting used on the Holy Mountain. The scope of this project covers the liturgies of St. John Chrysostom, St. Basil the Great, St. James, and the Liturgy of the Presanctified Gifts, as well as various doxologies, and hymns for Vespers, Orthros, the Mysteries, and the Menaion. The words of the hymns are provided in Elizabethan English, Modern English, and Greek.
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-3
Shtuar: 03.05.2014, u ndryshua: 22.06.2018
Temat: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Liturgjia, Musical Scores
Për më tepër: Sound Files, Përmbledhje muzikore
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Church Composer. Contemporary Orthodox Music
http://churchcomposer.ru/english/

Kisha Orthodhokse e Rusisë (Not associated with any particular region, Rusia). Faqja zyrtare
The “Church Composer” site has a separate webpage for each composer writing Orthodox spiritual music, were you can find scores and also audio and video records of the singing. This music undergoes an examination at the Advisory Council, which consists of clergy, choir masters and Union of Russian Composers members. Articles on current problems in modern Orthodox music.
Gjuhët e sitit: Русский, English   Referrals: +0/-3
Shtuar: 15.05.2011, u ndryshua: 21.07.2018
Temat: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse
Për më tepër: Sound Files, Liturgjia, Musical Scores, Performers and Ensembles, Përmbledhje muzikore, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Serbian Orthodox Music
http://www.sv-djordje.org/
Kisha Orthodhokse e Sërbisë (Gadishulli ballkanik, Sërbia dhe Mali i Zi). Faqe private
Sheet music of Orthodox Christian music, written by Serbian composers – complete liturgies, panikhidas, single works.
Mirrors and alternative site versions: http://www.sv-djordje.org/pieces.htm
Gjuhët e sitit: English, Српски   Referrals: +0/-3
Shtuar: 04.06.2005, u ndryshua: 17.08.2018
Temat: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse
Për më tepër: Muzika korale, këngët, Liturgjia, Musical Scores
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Psaltiki, Inc. Non-Profit Organization Perpetuating the Psaltic Heritage, Florida
http://www.psaltiki.org/
Patriarkana Ekumenike e Konstandinopojës (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqja zyrtare
Official portal of the non-profit corporation for the advancement and perpetuation of the Hellenic Psaltic Art, Byzantine and Post-byzantine Chant and hymnology by cultivating and supporting its academic study and initiating projects that transmit the psaltic heritage.
Gjuhët e sitit: English, Ελληνικά   Referrals: +0/-3
Shtuar: 14.01.2008, u ndryshua: 20.03.2019
Temat: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Non-profit Organizations
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Liturgical Music Settings Composed by David Lucs
http://www.dlucscollection.com/music/

Kisha Orthodhokse në Amerikë (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqe private
Liturgical Music settings composed by David Lucs, an American Orthodox composer living in Minneapolis, Minnesota. Liturgical music in .pdf and .mp3 file formats. The website also contains a collection of paintings, photos, and cards.
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-3
Shtuar: 08.01.2013, u ndryshua: 24.08.2018
Temat: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Musical Scores, Webfaqe të laikëve
Për më tepër: Sound Files, Arte figurative, Liturgjia, Fotografia, Përmbledhje muzikore, Kultura, Arti, Shkenca
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
St. Raphael Press. Orthodox Traditional Slavic Chant
http://www.angelfire.com/music4/orthodoxchant/
Kisha Orthodhokse në Amerikë (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqja zyrtare
Produces Orthodox music from the Slavic Orthodox tradition.
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-2
Shtuar: 03.01.2007, u ndryshua: 30.03.2010
Temat: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Shtëpi botuese, tipografi
Për më tepër: Sound Files, Musical Scores, Përmbledhje muzikore
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
St. Romanos the Melodist Society
http://www.saintromanos.org/
Russian Orthodox Church outside of Russia (ROCOR) (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqja zyrtare
Produces and publishes English language music of the Russian Orthodox Church.
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-2
Shtuar: 11.07.2005, u ndryshua: 10.02.2014
Temat: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Non-profit Organizations
Për më tepër: Shtëpi botuese, tipografi, Musical Scores, Performers and Ensembles, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
1 2 3 4 5  Përpara (Ctrl →) Temat
Vëllezër dhe motra! Ju kërkojmë të na informoni për site orthodhkse të reja ose ekzistuese që nuk figurojnë në Direktorinë (Katalogun) tonë. Ju lutemi gjithashtu, të na informoni për parregullsitë që mund të gjeni ne Direktorinë (Katalogun) tonë.
Shto një lidhje | Login | Rregulla | Faqet më të lexuara | Kërko | Kërkim i Përparuar | Bashkëpuntorët tanë | Temat
Gjuha:   Русский  English  Românã  Српски  Ελληνικά  Français  Deutsch  Български  Polski  Español  Italiano  Georgian  Český  Nederlands  Português  Svenska  Suomi  Japanese  Shqip  Norsk  Latviešu
Яндекс цитирования liveinternet.ru: показано число просмотров за 24 часа, посетителей за 24 часа и за сегодня

(C) 2001-2021, Krishtërimi Orthodhoks (dizenjimi, programimi, mbështetja teknike).   Për propozime dhe komente