Gjuha: 
Krishtërimi Orthodhoks:  Kultura, Arti, Shkenca:  

Muzikë

Nëntemat:  Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse (1)Muzika klasike (0)Muzika popullore (0)Muzika popullore dhe bashkëkohore (0)Muzika instrumentale (0)Vocal Music (0)Performers and Ensembles (0)Tingujt e këmbanave (0)Musical Events (0)Muzikologjia (0)Përmbledhje muzikore (1)
1 2 3  Përpara (Ctrl →) Temat
Rastko-Shkodёr. Biblioteka pёr sllave nё Shqipёri dhe pёr lidhje kulturore sllavo-shqiptare
http://rastko.rs/rastko-al/
Kisha Orthodhokse e Sërbisë (Gadishulli ballkanik, Sërbia dhe Mali i Zi). Faqja zyrtare
Autorё. Gjuhё. Folklor. Histori. Art. Pёrkthime. Pёr Shqipёri. Bibliografi. Lidhje.
Gjuhët e sitit: English, Українська, Deutsch, Italiano, Български, Македонски, Slovenščina, Shqip, Românã, Polski, Magyar, Dansk   Referrals: +0/-16
Shtuar: 18.07.2004, u ndryshua: 25.04.2020
Temat: Website në gjuhë të ndryshme, Bibliotekat elektronike, Portale web orthodhokse
Për më tepër: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Orthodhoksia në Botë, Shkenca, Film, video, Fotografia, Gjuha, Studime gjuhësore, Gjuha e shkruar, Historia, Muzikë, Theologjia, Trashëgimia e Etërve të Shenjtë, Kisha Orthodhokse e Sërbisë, Kisha Orthodhokse, Literatura, Kultura, Arti, Shkenca
Faqet më të lexuara: 16 (#6)
Gjendja e faqes:
Christmas Monastery. Music Ministry of New Tikhvin Mother of God Skete, Palm Coast, FL
http://newtikhvinsketeoftheholymotherofgod.org/
Russian Orthodox Church outside of Russia (ROCOR) (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqja zyrtare
Outreach through online programs, face to face music lessons and scheduled workshops. Enrichment and/or K-12 studies, ​ESOL, gifted & special needs.
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-10
Shtuar: 10.11.2016, u ndryshua: 08.08.2020
Temat: ROCOR Monasteries and convents, Sunday and Parish Schools, Muzikë
Për më tepër: Precentor and Choral Schools, Fëmijët, edukimi, Edukimi
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:

    Për më tepër:
Poite Tsarevi Nashemu / Sing to Our King. Music Scores of Orthodox Chants in Slavic and English
http://jhhindriks.info/pojte/

Kisha Orthodhokse e Rusisë (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqe private
Selected choral chants in Slavic and English. Original compositions and harmonizations of traditional chants by Johannes H. Hindriks. Scores and sound files available for free distribution and performance in Orthodox Church rites. Self-study materials to chants.
Mirrors and alternative site versions: http://jhhindriks.info/
Gjuhët e sitit: Русский, English   Referrals: +0/-14
Shtuar: 13.10.2008, u ndryshua: 29.11.2020
Temat: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Musical Scores, Përmbledhje muzikore
Për më tepër: Sound Files, Performers and Ensembles, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Orthodox Arts Journal
http://orthodoxartsjournal.org/

Faqja zyrtare
Publishes articles and news for the promotion of traditional Orthodox liturgical arts. Covers visual arts, music, liturgical ceremony and texts, and relevant art history and theory.
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-4
Shtuar: 13.11.2012, u ndryshua: 24.11.2020
Temat: Liturgjia, Kultura, Arti, Shkenca, Revista
Për më tepër: Arte figurative, Muzikë, Ikonografia
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
The Orthodox Singers Male Choir
http://precentor.ru/
Kisha Orthodhokse e Rusisë, Dioqeza e Moskës (Moskë qytet) (Moska dhe provinca e saj, Rusia). Faqja zyrtare
The Orthodox Singers Male Choir official website. Orthodox music. Basso profondo. Russian folk songs.
Mirrors and alternative site versions: http://profundo.ru/
Gjuhët e sitit: Русский, English   Referrals: +9/-14
Shtuar: 16.05.2006, u ndryshua: 08.05.2019
Temat: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Performers and Ensembles
Për më tepër: Sound Files, Musical Scores, Përmbledhje muzikore, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Frater Oleg. Personal Website of a Musician and Gregorian Chant Researcher
http://frateroleg.name/

Kisha Orthodhokse e Ukrainës (Evropa perëndimore, Ukrainë). Faqe private
Personal website of a musician and Gregorian Chant researcher. Author interested basically in philosophy of religion, focusing especially on historical interaction between religion and human culture. One of the results of such interaction in European region is Gregorian chant.
Gjuha e sitit: English   Referrals: +2/-4
Shtuar: 15.09.2011, u ndryshua: 26.12.2019
Temat: Old chants, Performers and Ensembles
Për më tepër: Sound Files, Muzikologjia, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Valaam Monastery
http://valaam.ru/monastery/eng.php

Kisha Orthodhokse e Rusisë, Stauropegial Submission (Veri-perëndimi, Rusia). Faqja zyrtare
The official website of the Valaam monastery. Heritage and today of the monastery. Photos, music, pilgrimage, restoration, contacts, Q&A and appeal for help.
Gjuhët e sitit: Русский, English   Referrals: +0/-16
Shtuar: 28.01.2001, u ndryshua: 11.01.2020
Temat: Manastire
Për më tepër: Sfonde për ekranin e kompjuterit, Sound Files, Muzikologjia, Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Kisha dhe Ushtria, Pelegrinazhet, udhëtimet, Pyetje dhe përgjigje, Fotografia, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Orthodox Russian Singing
http://orthodoxrussiansinging.com/
Russian Orthodox Church outside of Russia (ROCOR) (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqja zyrtare
Church songs performed by the Choir of St. Panteleimon Russian Orthodox Church in Hartford, CT. Available in .pdf and .midi formats.
Gjuhët e sitit: Русский, English   Referrals: +0/-16
Shtuar: 09.02.2011, u ndryshua: 28.09.2020
Temat: Sound Files, Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Musical Scores
Për më tepër: Liturgjia, Performers and Ensembles, Përmbledhje muzikore, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:

Annotation by an editor: Помимо регулярных обновлений раздела песнопений, ожидается размещение на сайте богослужебных текстов в формате .doc.

Eastern Church Music Resources
http://ecmr.fi/
Kisha Orthodhokse Autonome e Finlandës (Evropa veriore, Finlanda). Faqe private
Resources on Eastern (Orthodox/Slavic) church singing. Scanned music books (Slavonic and others), books and papers on church music and related matters (in Russian and other languages), musical arrangements and compositions (in Slavonic, Finnish, English, Russian and other languages). Available in PDF format.
Mirrors and alternative site versions: http://ecmr.t5.fi/
Gjuhët e sitit: Русский, English, Suomi, others   Referrals: +1/-5
Shtuar: 20.12.2006, u ndryshua: 03.12.2020
Temat: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Vocal Music, Liturgjia, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Dedicated to memory of Igor Talkov...
http://talkov.info/en/

Kisha Orthodhokse e Rusisë, Dioqeza e Moskës (Moskë qytet) (Moska dhe provinca e saj, Rusia). Faqe private
Information on the life and works of the singer, poet and composer Igor Talkov: songs, video, photos, interviews and articles, recollections, books, poems and songs about Talkov, etc.
Gjuhët e sitit: Русский, English, Français, Italiano   Referrals: +0/-10
Shtuar: 15.12.2002, u ndryshua: 28.11.2020
Temat: Muzika popullore dhe bashkëkohore, Non-profit Organizations
Për më tepër: Inçizime në CD dhe kaseta, Songs by Authors, Tekste të himneve korale, Përmbledhje muzikore, Performers and Ensembles, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Moscow Bell Centre
http://bilo.ru/en/

Kisha Orthodhokse e Rusisë, Dioqeza e Moskës (Moskë qytet) (Moska dhe provinca e saj, Rusia). Faqja zyrtare
Moscow Bell Centre has been acting since 1995 by His Holiness, Holy Patriarchy of Moscow and all Russia Aleksey’s II blessing, with the aim of preparing highly qualified bell ringers for Russian Orthodox Church. All wishing to study, primarily those recommended by temples and monasteries, are accepted. The period of studies is 3 months. The program consists of theoretical courses, as well as practical studies of church toll. An official certificate is given after finishing studies.
Gjuhët e sitit: Русский, English, Français, Nederlands   Referrals: +0/-8
Shtuar: 18.03.2002, u ndryshua: 09.10.2018
Temat: Bell-Ringer Schools, Tingujt e këmbanave, Non-profit Organizations
Për më tepër: Muzikologjia, Dyqane, Material didaktik, Edukimi, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Ieratika. Byzantine Music
http://ieratika.com/
Kisha Orthodhokse e Greqisë (Gadishulli ballkanik, Greqia). Faqja zyrtare
A collection of all the psalms, hymns and gospels sung by priests in the Orthodox Christian worship, recorded in all the modes of Byzantine music.
Gjuhët e sitit: English, Ελληνικά   Referrals: +0/-7
Shtuar: 24.11.2015, u ndryshua: 20.09.2020
Temat: Muzika korale, këngët, Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Përmbledhje muzikore
Për më tepër: Inçizime në CD dhe kaseta, Sound Files, Old chants, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Christ the Saviour Orthodox Church, San Francisco
http://sobor.org/
Kisha Orthodhokse në Amerikë (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqja zyrtare
General info, service schedule, donations, church choir, neighborhood, and parish history.
Gjuhët e sitit: Русский, English   Referrals: +0/-7
Shtuar: 20.04.2001, u ndryshua: 18.01.2019
Temat: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Famulli të Kishës Orthodhokse në Amerikë
Për më tepër: Sound Files, Muzika korale, këngët, Liturgjia, Musical Scores, Përmbledhje muzikore, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Orthodox Church Singing in Japan
http://orthodox-jp.com/maria/English-index.htm
Kisha Orthodhokse e Japonisë (Azia Lindore, Japonia). Faqe private
Introduction of the Orthodox Church Singing in Japan. History: the activity of St. Nikolai (Kasatkin) of Japan in Meiji Era.
Mirrors and alternative site versions: http://orthodox-jp.com/maria/
Gjuhët e sitit: English, 日本語   Referrals: +0/-6
Shtuar: 10.07.2003, u ndryshua: 20.10.2020
Temat: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse
Për më tepër: Muzikologjia, Tekste të himneve korale, Webfaqe të laikëve, Kisha Orthodhokse e Japonisë, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Educational Use of Church Singing
http://obihod.dp.ua/index_eng.html
Kisha Orthodhokse e Ukrainës, Dioqeza e Krijov Rog (Jug-Perëndim, Ukrainë). Faqja zyrtare
Principle of the self-instruction manual (the note + the cartridge). Examples of PDF, mp3. Transactions: Unchangeable church chanting of Nightlong vigiland Divine Liturgy; Osmoglasnik; Chanting of triod fast; Chanting of Sacred Easter; Chanting of Sacraments; Chanting Passionate Week. History, projects & homilies.
Gjuhët e sitit: Русский, English   Referrals: +0/-6
Shtuar: 25.02.2006, u ndryshua: 17.07.2018
Temat: Muzikologjia, Material didaktik
Për më tepër: Sound Files, Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Liturgjia, Musical Scores, Përmbledhje muzikore, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Association of Constantinopolitan Friends of Music (CMK) in Athens
http://cmkon.org/
Kisha Orthodhokse e Greqisë (Gadishulli ballkanik, Greqia). Faqja zyrtare
History of CMK, information on leader chorist and products.
Mirrors and alternative site versions: http://cmkon.eu/, http://cmkon.org/
Gjuhët e sitit: English, Ελληνικά   Referrals: +0/-5
Shtuar: 06.07.2005, u ndryshua: 08.12.2020
Temat: Old chants, Performers and Ensembles
Për më tepër: Gërmat, Inçizime në CD dhe kaseta, Sound Files, Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Përmbledhje muzikore, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Eikona. Traditional Byzantine Liturgical Chant in English
http://eikona.com/

Kisha Orthodhokse e Greqisë (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqja zyrtare
Eikona is a three-sister ensemble who chant Byzantine and Liturgical Hymns. Rooted in the Greek Orthodox Church, their music preserves, shares and promotes centuries’ worth of rich, musical tradition of hymns and psalmody. CD’s available including music from “The Polyelos”, “Pascha”, “Paraklesis”, “Akathist”, “Vespers”, and “Divine Liturgy”.
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-5
Shtuar: 11.07.2005, u ndryshua: 13.10.2020
Temat: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Performers and Ensembles
Për më tepër: Inçizime në CD dhe kaseta, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Hajnówka’s Orthodox Church Music Days
http://festiwal.cerkiew.pl/
Kisha Orthodhokse e Polonisë (Evropa Lindore, Poloni). Faqja zyrtare
The Festival is organized with the blessing of His Beatitude Sawa, the Orthodox Metropolitan of Warsaw and All Poland. Invitation, organizers, Holy Trinity Cathedral, contact.
Mirrors and alternative site versions: http://festiwal-hajnowka.pl/
Gjuhët e sitit: Русский, English, Polski   Referrals: +0/-5
Shtuar: 10.05.2004, u ndryshua: 09.11.2020
Temat: Musical Events, Cultural Public Events
Për më tepër: Muzika korale, këngët, Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Non-profit Organizations, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Byzantine Music Instructional Video Library
http://asbmh.pitt.edu/HHronoglou/
Patriarkana Ekumenike e Konstandinopojës (Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqja zyrtare
А collection of instructional videos of the most practical sections of the Anastasimatarion, performed, explained and interpreted by the Archon Hymnodist of the Great Church of Christ, George Hatzichronoglou.
Gjuhët e sitit: English, Ελληνικά   Referrals: +0/-5
Shtuar: 08.12.2014, u ndryshua: 23.05.2018
Temat: Sound Files, Muzikologjia, Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse
Për më tepër: Liturgjia, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
International Festival of Orthodox Chants
http://orthofest.hram.by/English/indexengl.html
Byelorussian Exarchate, Dioqeza e Minskut (Jug-Perëndim, Bjellorusi). Faqja zyrtare
The festival was held from 15th till 22th of April 2007 in Minsk.
Gjuhët e sitit: Русский, English   Referrals: +0/-5
Shtuar: 12.12.2006, u ndryshua: 23.04.2020
Temat: Musical Events
Për më tepër: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Vocal Music, Muzikë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
1 2 3  Përpara (Ctrl →) Temat
Vëllezër dhe motra! Ju kërkojmë të na informoni për site orthodhkse të reja ose ekzistuese që nuk figurojnë në Direktorinë (Katalogun) tonë. Ju lutemi gjithashtu, të na informoni për parregullsitë që mund të gjeni ne Direktorinë (Katalogun) tonë.
Shto një lidhje | Login | Rregulla | Faqet më të lexuara | Kërko | Kërkim i Përparuar | Bashkëpuntorët tanë | Temat
Gjuha:   Русский  English  Românã  Српски  Ελληνικά  Français  Deutsch  Български  Polski  Español  Italiano  Georgian  Český  Nederlands  Português  Svenska  Suomi  Japanese  Shqip  Norsk  Latviešu
Яндекс цитирования liveinternet.ru: показано число просмотров за 24 часа, посетителей за 24 часа и за сегодня

(C) 2001-2020, Krishtërimi Orthodhoks (dizenjimi, programimi, mbështetja teknike).   Për propozime dhe komente