Gjuha: 
Krishtërimi Orthodhoks:  

Kultura, Arti, Shkenca

Nëntemat:  Ikonografia (2)Muzikë (7)Arte figurative (0)Punim artizanal (1)Historia (1)Arkitektura (0)Shkenca (2)Literatura (2)Fotografia (2)Film, video (1)Cultural Public Events (0)Physical Training, Sports, Active Leisure (0)Forma të tjera arti (0)
Për më tepër:  Edukimi (1)
1 2  Përpara (Ctrl →) Temat
Rastko-Shkodёr. Biblioteka pёr sllave nё Shqipёri dhe pёr lidhje kulturore sllavo-shqiptare
http://www.rastko.rs/rastko-al/
Kisha Orthodhokse e Sërbisë (Gadishulli ballkanik, Sërbia dhe Mali i Zi). Faqja zyrtare
Autorё. Gjuhё. Folklor. Histori. Art. Pёrkthime. Pёr Shqipёri. Bibliografi. Lidhje.
Gjuhët e sitit: English, Українська, Deutsch, Italiano, Български, Македонски, Slovenščina, Shqip, Românã, Polski, Magyar, Dansk   Referrals: +0/-16
Shtuar: 18.07.2004, u ndryshua: 13.07.2014
Temat: Website në gjuhë të ndryshme, Bibliotekat elektronike, Portale web orthodhokse
Për më tepër: Muzikë dhe këngë kishtare orthodhokse, Orthodhoksia në Botë, Shkenca, Film, video, Fotografia, Gjuha, Studime gjuhësore, Gjuha e shkruar, Historia, Muzikë, Theologjia, Trashëgimia e Etërve të Shenjtë, Kisha Orthodhokse e Sërbisë, Kisha Orthodhokse, Literatura, Kultura, Arti, Shkenca
Faqet më të lexuara: 16 (#5)
Gjendja e faqes:
Orthodox Arts Journal
http://www.orthodoxartsjournal.org/
Faqja zyrtare
Publishes articles and news for the promotion of traditional Orthodox liturgical arts. Covers visual arts, music, liturgical ceremony and texts, and relevant art history and theory.
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-6
Shtuar: 13.11.2012, u ndryshua: 04.01.2014
Temat: Liturgjia, Kultura, Arti, Shkenca, Revista
Për më tepër: Arte figurative, Muzikë, Ikonografia
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
New World Byzantine Studios. Fine Liturgical Art in the Tradition of the Orthodox East
http://www.nwbstudios.com/
Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqja zyrtare
A church supply company and a network of artisans who seek to establish a new era of beauty and craftsmanship in the Orthodox arts, marking the beginning of a cultural movement.
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-5
Shtuar: 15.11.2012, u ndryshua: 04.01.2014
Temat: Liturgical Vestments and Mass Utensils, Icon Painting Shops, Kultura, Arti, Shkenca
Për më tepër: Punim artizanal, Sales of Icons, Liturgical Vestments and Mass Utensils
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Institute for Byzantine and Modern Greek Studies, Belmont, MA
http://www.ibmgs.org/
Amerika e Veriut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Faqja zyrtare
Publications, orders, and contact information. Topics: art, music, iconography, philosophy, modern Greek studies, lives of saints, patristic studies, monasticism, catechetical & homiletic works, book reviews, miscellaneous topics.
Gjuha e sitit: English   Referrals: +0/-1
Shtuar: 29.10.2014
Temat: Shtëpi botuese, tipografi, Kultura, Arti, Shkenca
Për më tepër: Historia e Kishës, Theologjia, Trashëgimia e Etërve të Shenjtë, Besimi Orthodhoks
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:

    Për më tepër:
Peace be with you. Iriny foundation
http://www.irini.lv/

Kisha Orthodhokse e Letonisë (Vendet Baltike, Letonia). Faqja zyrtare
Spiritual education & upbringing, charity.
Gjuhët e sitit: Русский, English, Latviešu   Referrals: +0/-12
Shtuar: 30.10.2009, u ndryshua: 06.02.2011
Temat: Non-profit Organizations
Për më tepër: Material analizues, Fëmijët, edukimi, Edukimi, Parimet e Orthodhoksisë, Kultura, Arti, Shkenca, Kisha Orthodhokse e Letonisë
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Christian Society of Science and Arts
http://www.xee.gr/english.html

Kisha Orthodhokse e Greqisë (Gadishulli ballkanik, Greqia). Faqja zyrtare
The society organizes worship gatherings, lectures, meetings, conventions, excursions and missionary campaigns as well as other events. It publishes books, magazines and other printed material.
Gjuhët e sitit: English, Ελληνικά   Referrals: +0/-5
Shtuar: 27.05.2009
Temat: Shkenca, Non-profit Organizations
Për më tepër: Konferenca, Lexime, Seminare, Kultura, Arti, Shkenca
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Tabor. Journal of Romanian Culture and Spirituality
http://www.tabor-revista.ro/
Kisha Orthodhokse e Rumanisë (Gadishulli ballkanik, Rumani). Faqja zyrtare
Tradition and contemporaneity in the Romanian Orthodox Church. Monthly edited by the Metropolis of Cluj, Maramureş and Sălaj. Current issue, archive, authors, editorial board, orders, contact.
Gjuhët e sitit: English, Românã   Referrals: +0/-3
Shtuar: 13.08.2010, u ndryshua: 12.08.2013
Temat: Media dioqeziane, Revista
Për më tepër: Kultura, Arti, Shkenca, Media orthodhokse
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Christianity in Icons, Murals & Mosaics
http://www.icon-art.info/?lng=en

Kisha Orthodhokse e Rusisë (Not associated with any particular region, Rusia). Faqe private
Gallery of Russian icons, murals and mosaics from 11th till 20th centuries arranged by different topics (The New Testament, The Virgin, Saints etc.), authors, iconographic schools (Novgorod, Moscow, Tver, Pskov, Vladimir etc.), current locations, etc.
Gjuhët e sitit: Русский, English, Deutsch   Referrals: +122/-67
Shtuar: 09.11.2004, u ndryshua: 19.07.2013
Temat: Arte figurative, Koleksioni i Ikonave, Ikonografia
Për më tepër: Data-base, Fjalorë, informacione, kërko, Arkitektura, Kultura, Arti, Shkenca
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Northern Athos. Iconography Studio
http://orthodox-icon.wix.com/1/

Kisha Orthodhokse e Rusisë (Shën Pjetërburgu, Rusia). Faqja zyrtare
Workshop’s icon gallery.
Mirrors and alternative site versions: http://orthodox-icon.wix.com/1/
Gjuhët e sitit: Русский, English   Referrals: +0/-17
Shtuar: 25.01.2013, u ndryshua: 06.04.2015
Temat: Icon Painting Shops
Për më tepër: Arte figurative, Koleksioni i Ikonave, Ikonografia, Kultura, Arti, Shkenca
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Icon Painting Workshop "Ubrus"
http://ubrus.com.ua/en/

Kisha Orthodhokse e Ukrainës, Новокаховская епархия (Jug, Ukrainë). Faqja zyrtare
Icon writing and restoration. Painting in churches and chapels, icons samples of the workshop, articles about restoration and iconography.
Mirrors and alternative site versions: http://ubrus.com.ua/
Gjuhët e sitit: Русский, English, Українська   Referrals: +0/-14
Shtuar: 22.06.2013, u ndryshua: 26.01.2015
Temat: Icon Painting Shops
Për më tepër: Arte figurative, Ikonografia, Kultura, Arti, Shkenca
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Modern Color Printing of Prokudin-Gorskii Negatives
http://www.loc.gov/exhibits/empire/
Kisha Orthodhokse e Rusisë (Not associated with any particular region, Rusia). Faqja zyrtare
The creation of color photographs in the early 1900’s was technically and logistically complex. To create color images, Sergei Prokudin-Gorskii separated out primary colors, using filters, to record three black-and-white images on a glass plate. His plates themselves show no color, but consist of a series of three black and white images, one below the other on the 9-inch long, narrow plate.
Mirrors and alternative site versions: http://www.loc.gov/exhibits/empire/, http://lcweb2.loc.gov/pp/prokquery.html, http://www.museum.ru/museum/1812/Memorial/PG/colorpg.html, http://www.ostashkov.ru/prokudin-2003/prokudin.asp
Gjuhët e sitit: Русский, English   Referrals: +0/-13
Shtuar: 15.05.2003, u ndryshua: 23.01.2014
Temat: Rusia orthodhokse, Fotografia, Historia, Kultura, Arti, Shkenca
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:

Annotation by an editor: Цветные фото: museum.ru, loc.gov
Черно-белые: lcweb2.loc.gov

Kirillo-Belozersky monastery
http://www.nortfort.ru/kbm/index_e.html

Kisha Orthodhokse e Rusisë (Veri-perëndimi, Rusia). Faqe private
Short descriptions and photoimages of towers, walls, churches and other buildings of Kirillo-Belozersky monastery, as they were seen by the author winter 2004.
Gjuhët e sitit: Русский, English   Referrals: +0/-12
Shtuar: 28.10.2004, u ndryshua: 19.03.2011
Temat: Fotografia, Webfaqe të laikëve, Manastire
Për më tepër: Arkitektura, Kultura, Arti, Shkenca
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Miracle of the Holy Fire. One of the greatest miracles of God
http://www.holyfire.org/eng/

Kisha Orthodhokse e Rusisë (Evropa Jug-Perëndimore, Itali). Faqja zyrtare
Description of the Miracle of Holy Light (Holy Fire) that happens every year in Jerusalem. Where, when and how the miracle occurs. History. The miracle that is unknown in the West. Question of the authenticity. Pictures, stories, witnesses.
Gjuhët e sitit: Русский, English, Deutsch, Español, Français, Italiano, Ελληνικά, Български, Српски, Românã, Polski, Dansk   Referrals: +0/-11
Shtuar: 25.12.2001, u ndryshua: 12.03.2013
Temat: Mrekullitë
Për më tepër: Fotografia, Historia, Kultura, Arti, Shkenca
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Orthodox Icon Painting And Jewelry Shops Bakhireva
http://www.bakhirev-jeweller.com/
Kisha Orthodhokse e Rusisë (Rajoni i Vollgës, Rusia). Faqe private
Workshops are engaged iconography, production salaries for icons in precious metals, manufacturing of church plate and other jewelry.
Gjuhët e sitit: Русский, English, Deutsch, Français   Referrals: +0/-11
Shtuar: 23.03.2010, u ndryshua: 12.09.2013
Temat: Punim artizanal, Icon Painting Shops
Për më tepër: Liturgical Vestments and Mass Utensils, Forma të tjera arti, Kultura, Arti, Shkenca
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Romanes.com. Romanesque Architecture
http://www.romanes.com/index_en.html
Evropa perëndimore, Francë). Websit jozyrtar
Architecture related to Romanesque and Gothic churches from the French patrimony.
Gjuhët e sitit: English, Español, Français, Italiano   Referrals: +0/-10
Shtuar: 06.12.2004, u ndryshua: 20.02.2009
Temat: Arkitektura
Për më tepër: Fotografia, Kultura, Arti, Shkenca
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:

Annotation by an editor: Сайт представляет ценность для православных как фото-энциклопедия романской архитектуры Франции, феномена еще не отделившегося от вселенской Церкви Запада. Романика оказала сильное влияние на раннее церковное искусство Руси. Сайт содержит несколько ссылок на католические монастыри и храмы, фотографи... Për më tepër »

Sky on Earth. Icon-Painting Workshop
http://www.pavel-ko.net/
Kisha Orthodhokse e Rusisë (Jug-Perëndim, Ukrainë). Faqja zyrtare
Works: icons, painting, jewelry, temple interior, sewing, book graphics, stained-glass windows. Thoughts about the icon. Our friend's paintings. The best icons in the world art.
Gjuhët e sitit: Русский, English   Referrals: +0/-9
Shtuar: 29.04.2005, u ndryshua: 23.11.2013

Për më tepër: Punim artizanal, Liturgical Vestments and Mass Utensils, Arte figurative, Koleksioni i Ikonave, Icon Painting Shops, Sales of Icons, Liturgical Vestments and Mass Utensils, Ikonografia, Kultura, Arti, Shkenca
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Romanov Photo Index
http://www.samoderzhavnaya.ru/

Kisha Orthodhokse e Rusisë (Siti kombëtar rus, Rusia). Faqe private
This site contains a catalog of historical photographs related to the family of Emperor Nicholas II.
Mirrors and alternative site versions: http://самодержавная.рф
Gjuhët e sitit: Русский, English   Referrals: +0/-9
Shtuar: 15.04.2011, u ndryshua: 09.05.2013
Temat: Ideologjia ruse, Fotografia
Për më tepër: Pyetje dhe përgjigje, Historia, Historia e Kishës, Dëshmorë të rinj, Theologjia, Trashëgimia e Etërve të Shenjtë, Kultura, Arti, Shkenca, Besimi Orthodhoks
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Evgeny Gusev. An Orthodox Photographer
http://evgengusev.narod.ru/main2.html
Kisha Orthodhokse e Rusisë, Dioqeza e Shën Pjetërburgut (Shën Pjetërburgu, Rusia). Faqe private
Photo albums, photos of churches and monasteries (St. Petersburg and region, Russian North), scientific articles on Arctic geology.
Gjuhët e sitit: Русский, English   Referrals: +0/-7
Shtuar: 31.12.2005, u ndryshua: 09.03.2012
Temat: Fotografia, Webfaqe të laikëve
Për më tepër: Web Collections, Urban and Rural, Shkenca, Manastire, Kultura, Arti, Shkenca
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Prince Vladimir. The Full-Length Animated Film
http://www.princevladimir.com/

Kisha Orthodhokse e Rusisë, Dioqeza e Moskës (Moskë qytet) (Moska dhe provinca e saj, Rusia). Faqja zyrtare
About film. Film creation history. Historical background. Prince Vladimir’s main life dates. Characters. Technologies. Music. Gallery. Trailers. Solnechny Dom Studio. Foto gallery. Press-release. Contact info.
Mirrors and alternative site versions: http://www.princevladimir.com/
Gjuhët e sitit: Русский, English   Referrals: +0/-7
Shtuar: 02.08.2005, u ndryshua: 01.11.2011
Temat: Film, video
Për më tepër: Arte figurative, Televizioni, Fëmijët, edukimi, Historia, Historia e Kishës, Shenjtorët, Kultura, Arti, Shkenca, Besimi Orthodhoks
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
Moba. Social, Cultural & Educational Campaign
http://www.moba.org.rs/en/

Kisha Orthodhokse e Sërbisë (Gadishulli ballkanik, Sërbia dhe Mali i Zi). Faqja zyrtare
A joint action of the Serbian Ortodox Church and the state engaging youth in social, cultural, educational activities. The action is taking place at the monastery of St. Nicholas in Soko Grad near Ljubovija.
Gjuhët e sitit: English, Српски   Referrals: +0/-5
Shtuar: 31.12.2008, u ndryshua: 16.07.2012
Temat: Physical Training, Sports, Active Leisure, Të rinjtë dhe Orthodhoksia, Cultural Public Events
Për më tepër: Ideologjia dhe patriotizmi sërb, Organizata rinore, Kultura, Arti, Shkenca
Faqet më të lexuara: -
Gjendja e faqes:
1 2  Përpara (Ctrl →) Temat
Vëllezër dhe motra! Ju kërkojmë të na informoni për site orthodhkse të reja ose ekzistuese që nuk figurojnë në Direktorinë (Katalogun) tonë. Ju lutemi gjithashtu, të na informoni për parregullsitë që mund të gjeni ne Direktorinë (Katalogun) tonë.
Shto një lidhje | Login | Rregulla | Faqet më të lexuara | Kërko | Kërkim i Përparuar | Bashkëpuntorët tanë | Temat
Gjuha:   Русский  English  Românã  Српски  Ελληνικά  Français  Deutsch  Български  Polski  Español  Italiano  Georgian  Český  Nederlands  Português  Svenska  Suomi  Japanese  Shqip  Norsk  Latviešu
Për më tepër:   Τελευταίες προσθήκες;   უკანასკნელი ცნობები;   Latest additions
Яндекс цитирования liveinternet.ru: показано число просмотров за 24 часа, посетителей за 24 часа и за сегодня

(C) 2001-2015, Krishtërimi Orthodhoks (dizenjimi, programimi, mbështetja teknike).   Për propozime dhe komente